Tokomestaruus ja sen säännöt


Länsigöötanmaanpystykorvat - Västgötaspetsen ry on järjestänyt tokon rotumestaruuskilpailuja jäsenille ainakin vuosina 1999–2001, 2003, 2005, 2009–2012 ja 2016–2018. Jos muita tuloksia löytyy, ilmoitathan ystävällisesti tästä johtokunnalle historiatietojen tallentamista varten.


Yhdistys järjestää tokomestaruuksia myös jatkossa, jos jäsenillä on kiinnostusta olla mukana järjestelyissä. Jos asia kiinnostaa, ota yhteyttä koe- ja kilpailutoimikunnan yhteyshenkilöön lähettämällä sähköpostia osoitteeseen gootti.johtokunta [at] gmail.com.
Tokon rotumestarit kautta aikojen löydät Arkisto-sivulta!
 
Länsigöötanmaanpystykorvien toko-mestaruuskilpailujen säännöt
Osallistumisoikeus gööttien TOKO-mestaruuskilpailuihin on kaikilla Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n jäsenillä. Koiranomistajan jäsenyys ei riitä, vaan myös koiran ohjaajan pitää olla yhdistyksen jäsen.

Alokasluokka : Tokotulokas vm.
Titteli/palkinto parhaalle alokasluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 100 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen taluttimetta ja sitten luoksetulo).

Avoin luokka: Avoimen luokan mestari
Titteli/palkinto parhaalle avoimen luokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen ja sitten luoksetulo) .
 
Voittajaluokka: Voittajaluokan mestari
Titteli/palkinto parhaalle voittajaluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen ja sitten luoksetulo) .

Erikoisvoittajaluokka: Tokomestari vm.
Titteli/palkinto parhaalle erikoisvoittajaluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana seuraamisesta. (jos tämäkin sama sitten luoksetulo ja seuraavaksi kauko-ohjaus).
 
Joka luokasta palkitaan paras gööttikoirakko.

Kaikille luokille yhteisesti:
Mikäli kukaan koirista ei saavuta luokassa vähintään 3-tulosta, ei ko. luokasta palkita luokan parasta koirakkoa. Mikäli koirilla täysin samanlaiset loppupisteet luokan sisällä, ja myös liikekohtaiset pisteet ovat samat, voittaja arvotaan.