Rally-tokomestaruus ja sen säännöt

Vuoden 2023 rally-tokomestaruudet kilpailtiin Tamskin kisojen yhteydessä Tampereella 30.9.

Gööttiedustuksia löytyi mestariluokasta kaksi, voittajaluokasta yksi ja avoimesta luokasta  yksi.

Rotumestaruus jäi tänä vuonna jakamatta. Gööttiyhdistyksen kiertopalkinto mieleenpainuvimmasta suorituksesta sai Nessan, Pohjannaulan Birteä Birgitta, ohjaaja Jenni Jukonen.

Länsigöötanmaanpystykorvat- Västgötaspetsen ry. on järjestänyt rally-tokon rotumestaruuskilpailuja jäsenille vuosina 2012–2018 sekä 2022–2023.

Jos olet aktiivinen seurassa, joka järjestää rally-tokokokeita, voit ilmiantaa itsesi ja seurasi vuoden 2023 rotumestaruuskisojen mahdollisena järjestäjänä! Yhteydenotot osoitteeseen gootti.johtokunta [at] gmail.com.
 
Länsigöötanmaanpystykorvat-Västgötaspetsen ry. on järjestänyt rally-tokon rotumestaruuskilpailuja jäsenille vuosina 2012–2018.
 
Rally-tokon rotumestarit kautta aikojen löydät Arkisto-sivulta!

Länsigöötanmaanpystykorvien rally-tokon mestaruuskilpailujen säännöt

  • Koiran ohjaajan tulee olla Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n jäsen ja koiran täytyy olla rekisteröity länsigöötanmaanpystykorva.
  • Mestaruus jaetaan vuosittain erikseen nimetyssä kilpailussa.
  • Länsigöötanmaanpystykorvien Rally-toko-mestaruus jaetaan siten, että mestariluokan kerroin on 1, voittajaluokan kerroin on 0,9 ja avoimen luokan kerroin on 0,8.
  • Korkeimman hyväksytyn pistemäärän saanut koirakko voittaa.
  • Tasapisteissä mestaruuden ratkaisee aika. Jos tasapisteet ovat kahdesta eri luokasta, voittaja on ylemmässä luokassa kisannut koirakko.
  • Lisäksi jaetaan alokasmestarin palkinto parhaalle alokasluokan koirakolle. Jos kaksi alokasluokan koirakkoa saa tasapisteet, aika ratkaisen voittajan. Jos molemmilla koirakoilla on sama aika, ratkaisee kokonaisvaikutelma.