Jalostustarkastukset 2023


 Yhdistys järjestää tavallisesti vuosittain vähintään yhden jalostustarkastuksen.Yhden päivän aikana voidaan tarkastaa noin 20 koiraa. Jalostustarkastus tehdään pääsääntöisesti yli 24 kk koirille, mutta jalostustarkastukseen voi kuitenkin myös osallistua 15 kk täyttänyt länsigöötanmaanpystykorva. 15–24 kk ikäinen koira arvostellaan nuorena koirana, ja sen arvostelu on voimassa, kunnes koira täyttää 3 vuotta. Yli 24 kk vanhojen koirien tarkastustuloksella ei ole määräaikaa. Koirien on oltava rokotettuja Suomen Kennelliiton määräysten mukaisesti.

Jalostustarkastus on yksityiskohtainen koiran rakenteen tarkastaminen, mittaaminen ja dokumentointi. Tarkastuksessa otetaan kantaa myös koiran luonteeseen ja jalostuskäyttöön. Tarkastus ei ole näyttelyarvostelu eikä koirien mittaustuloksia verrata toisiinsa kilpailunomaisesti. Jalostustarkastuslausuntojen avulla yhdistys saa yksityiskohtaista tietoa gööttikantamme yksilöistä, ja nämä tiedot tulevat palvelemaan myös tulevia harrastaja- ja kasvattajasukupolvia. Omistaja saa tarkastuksesta itselleen kolmisivuisen arvostelun. Koirasta otetaan myös valokuva.


Vantaa 6.8.

Yhdistys järjestää jalostustarkastuksen Vantaalla Koirakoulu Kompassissa 6.8.2023 (Karhunkierros 6, Vantaa). 

Tarkastajana Janetta van Iperen-Hoevens (Ranska).

Jalostustarkastuksen hinta on yhdistyksen jäseniltä 40 euroa ja ei-jäseniltä 50 euroa. Yhdistyksen jäsenet ovat etusijalla. Maksu suoritetaan vasta, kun saat tiedon tarkastukseen pääsystä. Koira
lisätään osallistujalistaan maksukuittia vastaan.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen päättyy 23.7.


Oulu 12.–13.8.

Yhdistys järjestää jalostustarkastuksen 12.–13.8. Oulussa noin 20 km keskustasta. Samassa paikassa järjestetään myös paimennustaipumustestiTarkastajina toimivat Tiina Mäkelä ja Iris Kaimio (vain lauantaina).

Jalostustarkastuksen hinta on jäseniltä 40 euroa ja ei-jäseniltä 50 euroa. Maksu suoritetaan vasta, kun saat tiedon tarkastukseen pääsystä.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tiedustelut: monica.aijala [at] suniplan.fi