Mitkä ovat rotumme tärkeimmät jalostettavat ominaisuudet, mitä niille pitäisi tehdä ja miten? Mistä voi joustaa, mistä taas ei?
Jalostuksen ammattilainen Katariina Mäki (MMT, jalostusagronomi) vastaa webinaarissa kasvattajien ja harrastajien ennakkokysymyksiin, käy läpi rodun tilaa ja jalostuksen haasteita sekä antaa vinkkejä eteenpäin. Lähetä Katariinalle kysymyksiä ja ehdotuksia aiheista, joita haluaisit webinaarissa käsiteltävän ja vastaa kyselyyn, jonka avulla Katariina kartoittaa harrastajien näkemyksiä rodusta ja sen jalostuksesta.
Katariina Mäki on koulutukseltaan jalostusagronomi ja tutkija. Hän opiskeli kotieläinjalostusta ja perinnöllisyystiedettä ja väitteli vuonna 2004 koiranjalostuksesta (lonkka- ja kyynärnivelen kasvuhäiriöt). Katariinan erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat populaatiogenetiikka, perinnöllinen monimuotoisuus ja pienet populaatiot sekä perinnölliset sairaudet.
Muutaman viime vuoden aikana hän on ollut mukana maa- ja metsätalousministeriön, Ruokaviraston ja Luonnonvarakeskuksen koiranjalostusta koskevissa selvityksissä, joita käytetään eläinten hyvinvointilakiin liittyvän jalostusasetuksen valmistelussa. Tästä työstä Katariina on saanut vuonna 2020 kollegansa kanssa Suomen Eläinsuojeluyhdistys SEY:n Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon.
Tällä hetkellä Katariina rakentaa jalostusaiheisia, itseopiskeltavia verkkokursseja ja toimii osa-aikaisena konsulttina International Partnership For Dogsissa, joka on koirien terveyttä ja hyvinvointia kaikkialla maailmassa edistävä yhteistyöorganisaatio. Aiemmin hän on työskennellyt Suomen Kennelliiton jalostusasiantuntijana ja on edelleen Kennelliiton Koiramme-lehden vakituinen avustaja. Artikkeleissaan Katariina pyrkii kansantajuistamaan koirien terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tutkimuksia. Näitä artikkeleita löydät myös hänen blogistaan.
Katariinan mielestä tutkimuksista saatava tieto on tärkeää saada eteenpäin kentälle, jotta sen avulla voitaisiin ylläpitää ja edistää koirien terveyttä mahdollisimman tehokkaasti.
Yhdistys tarjoaa webinaarin jäsenilleen, ei-jäsenet voivat osallistua webinaariin 15 euron hintaan.
Ilmoittautuminen webinaariin on avoinna 2.–20.9., jonka jälkeen webinaariin ilmoittautuneille lähetetään linkki ennakkokyselyyn, joka koostuu Mäen omista kysymyksistä rodun harrastajille sekä mahdollisuudesta esittää omia kysymyksiä Mäelle.