Gööttien silmäsairauden markkeri- ja geenitestin tulokset


Tässä listassa ovat ne silmasairausmarkkeri- ja geenitestitulokset, joille koiran omistaja on antanut julkaisuluvan rotujärjestölle. Jos tahdot koirasi tuloksen julkiseksi www-sivuille, lähetä lupa jalostustoimikunnan osoitteeseen goottijaltoimikunta [at] gmail.com. Tuloksia voi ilmoittaa MyDogDna-passin sertfikaattisivun kanssa. HUOM! Lähetä sertifikaattisivu sähköpostilla pdf:nä tai kuvana jalostustoimikunnalle. 
Maininta 'epävirallinen' tuloksen yhteydessä tarkoittaa, että koiran DNA-näytettä ei ole ottanut virallinen näytteenottaja tai eläinlääkäri.
 
Tuloksen perään lisätään tieto sen virallisuudesta, eli onko tulos saatu esimerkiksi Hannes Lohen tutkimusryhmältä tai MyDogDna-passista. Muussa tapauksessa tulos perustuu omistajan omaan ilmoitukseen.
 
Geenitesti on osa uutta MyDogDNA2018-testipaneelia. Markkeritestin ja geenitestin erottaa toisistaan "Markkeritesti"-nimestä. Markkeritestin tulos ilmoitetaan AA (puhdas), AG (kantaja) ja GG (altis). Vuodesta 2018 lähtien on markkeritestin tilalle tullut geenitesti, jonka tulos ilmoitetaan normaali, kantaja ja altis.

Uudet päivitykset on merkitty tulosten listaan punaisella.