Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Länsigöötanmaanpystykorvat - Västgötaspetsen ry:n

paimennustaipumustesti

Vuoden 2017 paimennustaipumustesti järjestetään Euran Paneliassa 15. - 16.7.

Testaajana on edellisten vuosien tapaan ruotsalainen Örjan Skoglund, joka on ollut kehittämässä Ruotsin rotujärjestön paimennustaipumustestiä ja jolla on vuosikymmenien kokemus paimentamisesta länsigöötanmaanpystykorvien kanssa. Suomalainen testi toteutetaan samalla tavalla kuin rodun kotimaassa.

Koiria voidaan testata kahden päivän aikana noin 40.

Suunnitteilla on myös toinen testi Pohjois-Suomeen viikkoa aikaisemmin 8. - 9.7.2017, jos sopiva testipaikka löytyy. Tästä testistä ilmoitetaan yhdistyksen nettisivujen lisäksi Facebookissa, jos testi toteutuu. Testaajana on Örjan Skoglund.

 

Ilmoittautuminen 1. - 15.5.2017

Ilmoittautumiset lähetetään mielellään sähköpostitse osoitteeseen paimennustaipumustesti [at] gmail.com. Ilmoittautumisen voi lähettää myös postitse Susanna Kujalalle (Laineentie 83, 27430 Panelia).

Jokainen saa ilmoittaa enintään kaksi omistamaansa koiraa. Etusijalla ovat koirat, joita ei ole testattu aiemmin. Jos paikkoja jää vapaaksi, on mahdollista osallistua useamman koiran kanssa tai aiemmin testatun koiran kanssa. Testipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kerro koiran rekisterinumero, rekisteri- ja kutsumanimi sekä omistajan nimi ja yhteystiedot (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite). Ilmoita myös mahdollinen toive testipäivästä ja -kellonajasta.

Testiin ilmoitettavan koiran pitää olla iältään 1–8-vuotias, rokotettu Suomen Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti ja saanut loishäätökuurin noin viikkoa ennen testiä. Koira ei saa osallistua testiin kanto- tai imetysaikana eikä ollessaan lääkekuurilla.

Ennen 1.5. lähetettyjä ilmoittautumisia ei oteta vastaan!

 

Testiin hyväksyminen

Testiin mukaan päässeille lähetetään vahvistus 1.6. mennessä. Saatuasi vahvistuksen ilmoittautumisestasi maksa ilmoittautumismaksu 40 € jäseniltä / 50 € ei-jäseniltä yhdistyksen tilille FI11 1829 3000 0115 52 viimeistään 15.6. Merkitse maksun viestiksi koiran virallisen nimen lisäksi teksti "paimennustesti 2017". Jos testiä ei makseta eräpäivään mennessä, menettää koira testipaikkansa.

Hyväksytysti ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse kutsukirje ajo-ohjeineen noin viikko ennen testiä. Yleisö on tervetullut seuraamaan testiä, mutta ulkopuoliset koirat on jätettävä kotiin tai autoon odottamaan.

 

Lisätietoja: Susanna Kujala, p. 050 339 1834, susanna.kujala [at] gmail.com

Majoitusvaihtoehtoja:

 

Mikä on paimennustaipumustesti?

Göötti on vanha ruotsalainen paimenkoirarotu, ja testi on oiva mahdollisuus testata, löytyykö omasta koirasta vielä näitä vanhoja paimenen ominaisuuksia. Muutamia suomalaisia gööttiharrastajia on käyttänyt koiriaan paimentamassa lampaita, ja on mukava huomata, että ihmiset arvostavat myös koiransa alkuperäisiä taipumuksia, vaikka paimentaminen aika harvan nykygöötin päivätyötä on.

Paimennustaipumustestissä testataan gööttien paimennustaipumuksia. Testiin osallistuvan koiran ei ole tarvinnut olla kontaktissa paimennettaviin eläimiin, eikä testiä varten tarvitse harjoitella. Testissä käytettävät eläimet ovat nuoria nautoja, koska göötti on nimenomaan karjapaimen. Koira saa suorituksestaan kirjallisen arvostelun, ja jokainen koira etenee testissä taipumuksiensa mukaisesti: mikäli koiralla ei ole nähtävissä paimennustaipumusta, sitä ei pakoteta tai siltä ei vaadita suorituksia. Jos koira osoittaa vahvoja taipumuksia, sen testi viedään pidemmälle. Testissä ei valita voittajaa, vaan kaikki koirat arvioidaan yksilöinä. Koiria ei myöskään aseteta paremmuusjärjestykseen. Arvostelulomakkeeseen kirjataan ylös koiran toiminta testissä, ja testaaja arvioi sen paimennustaipumuksen asteikolla erinomainen - erittäin hyvä - hyvä - välttävä - ei osoita paimennustaipumusta.

>> Lisätietoa paimentamisesta
>> Paimennustaipumustestatut göötit