Toko-mestaruus ja sen säännöt

Vuoden 2018 tokon rotumestaruuskilpailut järjestetään Helsingissä sunnuntaina 26.8. 

Ilmoittautumiset 2. - 5.8.2018 osoitteeseen tokoilmo [at] ihah.net.
 
Lisätietoja: Virkku.net
 
 
Rotumestarit 2017:
Tokotulokas
1. Cimillan Ållie Laululikka ja Miia Laitinen
2. Nordville Bounceberry ja Jenni Satola
 

Rotumestarit 2016:
Tokotulokas Karjakon Etuveto ja Pilvi Ranta, 173,5 p. ALO1, 1. sija
Voittajaluokan mestari Cimillan Trude Taifuuni ja Päivi Männistö-Rahunen, 279 p. VOI1 TK3

 
Länsigöötanmaanpystykorvien toko-mestaruuskilpailujen säännöt
Osallistumisoikeus gööttien TOKO-mestaruuskilpailuihin on kaikilla Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n jäsenillä. Koiranomistajan jäsenyys ei riitä, vaan myös koiran ohjaajan pitää olla yhdistyksen jäsen.

Alokasluokka : Tokotulokas vm.
Titteli/palkinto parhaalle alokasluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 100 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen taluttimetta ja sitten luoksetulo).

Avoin luokka: Avoimen luokan mestari
Titteli/palkinto parhaalle avoimen luokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen ja sitten luoksetulo) .
 
Voittajaluokka: Voittajaluokan mestari
Titteli/palkinto parhaalle voittajaluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana kokonaisvaikutuksesta (jos tämäkin sama, sitten seuraaminen ja sitten luoksetulo) . 

Erikoisvoittajaluokka: Tokomestari vm.
Titteli/palkinto parhaalle erikoisvoittajaluokan tuloksen tekevälle (väh. 3-tulos eli 192 pistettä) koirakolle. Mikäli koirakot saavat saman loppupistemäärän, voittaja on se koirakko, jolla on parempi arvosana seuraamisesta. (jos tämäkin sama sitten luoksetulo ja seuraavaksi kauko-ohjaus).
 
Joka luokasta palkitaan paras gööttikoirakko.

Kaikille luokille yhteisesti:
Mikäli kukaan koirista ei saavuta luokassa vähintään 3-tulosta, ei ko. luokasta palkita luokan parasta koirakkoa. Mikäli koirilla täysin samanlaiset loppupisteet luokan sisällä, ja myös liikekohtaiset pisteet ovat samat, voittaja arvotaan.
Länsigöötanmaanpystykorvat ry