Ohjeita lehteen lähetettävälle aineistolle

Lehden tekeminen on eräänlaisen palapelin koostamista. Luethan alla olevat ohjeet aineistolle, jotta lehden teko olisi mahdollisimman sujuvaa sekä toimitukselle että taittajalle. Jos jostain ohjeesta on kysymyksiä, laita meille sähköpostia osoitteeseen goottilehti [at] gmail.com.
 
NÄYTTELY- JA HARRASTUSTULOKSET
 

Kaikki tulokset lähetetään tulospostiin goottitulokset [at] gmail.com. Kotimaisia näyttelytuloksia ei tarvitse erikseen toimittaa, tulostoimittaja kerää ne kootusti Koiranetistä.

Kaikista näyttelytuloksista julkaistaan rop- ja vsp-pentu, rop, vsp, sert, vasert, cacib, vacacib, rop-vet, vsp-vet ja rop-kasvattaja. Paras uros ja paras narttu luokat julkaistaan kokonaan. Agilitystä julkaistaan luvat ja sertit. Muista lajeista julkaistaan hyväksytyt tulokset.

 
Tulokset, jotka pitää itse lähettää tulospostiin:
  • luokkanousut
  • pentunäyttelyiden tulokset
  • ulkomaisten näyttelyiden tulokset
  • RYP-, BIS- & KASV-sijoitukset
Ilmoituksessa pitää näkyä selkeästi päivämäärä, paikka (maa, paikkakunta), tuomari ja luokka.
 
 
LEHTEEN LÄHETETTÄVÄT KUVAT
 
Otamme vastaan kaikenlaisia hyvälaatuisia kuvia lehteen julkaistavaksi. Kuvat julkaistaan lehdessä mustavalkoisina. Lehden toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta sellaista kuvaa, joka on epätarkka, valottunut tai liian tumma. Pyydämme ystävällisesti lähettämään valokuvat valmiiksi mustavalkoisina! Kuvatiedoston tulee olla joko .jpg tai .png muotoinen. Laitathan kuvatiedoston nimeksi jonkun tunnisteen, kuten koiran nimen tai mitä lajia kuva koskee esim. “Ryhmäkuva roturace 2017.jpg” tai “Erikoisen Hyvä Esimerkki paimennustesti 2017.jpg”.

Lehti julkaisee koirien rakennekuvia mm. näyttelytulosten ja Valiogallerian yhteydessä. Näyttelytuloksien yhteydessä julkaistaan kuva koirasta, joka on saavuttanut jonkin seuraavista tuloksista: ROP, VSP, SERT, CACIB ja jos tilaa on, VASERT, VACACIB, ROP- ja VSP-pentu. Jos lähetät meille sekä näyttelytuloksen että kuvan, laitathan ne samaan sähköpostiin. Kuvat julkaistaan mustavalkoisina, rajattuna 4:3 niin, että koiran katse on vasemmalle.

Lehdellä on käytössään arkisto, jossa jokaisesta koirasta säilytetään arkistossa yksi, mahdollisimman tuore kuva koirasta. Kuvatiedoston nimenä tulee olla koiran koko nimi, rekisterinumero sekä kuvaajan nimi, esimerkiksi ”Erikoinen Esimerkki FI12345/18 Veikko Valokuvaaja.jpg”. Toimitukselle on tärkeää, että voimme julkaista jokaisesta koirasta parhaimman mahdollisen kuvan - jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua, ota rohkeasti yhteyttä!

Täytekuvat
 
Otamme mielellämme vastaan täytekuvia eri vuodenajoista ja tilanteista. Jos haluat ehdottaa valokuvaasi kansikuvaksi, kuvan pitää olla pystyasennossa. Muuten kuvien suunnalla ei ole väliä. Laitathan sähköpostin otsikoksi esim. ”Täytekuvia lehteen SYKSY".
 
Kuvien käyttöoikeus
 
Lähettämällä valokuvasi lehden sähköpostiin annat meille luvan käyttää kuvaasi lehdessä. Emme välttämättä julkaise kuvaajan nimeä jokaisen kuvan kohdalla mutta mainitsemme kuvaajan nimen lehden sisäkannessa. Ethän lähetä meille ilman lupaa toisen kuvaamia kuvia! Lähettämällä meille valokuviasi annat myös luvan muokata valokuvista mustavalkoiset versiot mikäli lähetät kuvasi meille värikuvina. Pyydämme, että kuvat toimitetaan valmiiksi mustavalkoisina, poikkeuksena kansikuvat, jotka julkaistaan värikuvana. Tarvittaessa rajaamme kuvia ulkoasuun paremmin sopivaksi.
 
 
ARTIKKELIT

Göötti-lehti ottaa vastaan juttuja gööteistä sekä muista ajankohtaisista aiheista, jos ne sopivat lehden sisältöön. Toimitus valitsee julkaistavat artikkelit lehteen. Artikkeli eli “juttu” tulee toimittaa Word-tiedostona, jossa on käytetty fonttia Times New Roman ja fonttikokoa 11, otsikot fonttikoko 13. Tiedoston nimeksi artikkelin otsikko. Muistathan mainita artikkelin kirjoittajan! Emme julkaise muualta kopioituja kirjoituksia ilman lähdetietoja. Lehden toimitus pidättää itsellään oikeuden lyhentää kirjoituksia ja muokata niiden kirjoitusasua. Jos haluat kuviasi artikkeliin, lähetäthän ne erillisenä liitetiedostoina ja luet kuviin liittyvät ohjeet.
 
 
MUISTOKIRJOITUKSET

Julkaisemme pyynnöstä muistokirjoituksen koirastasi. Muistokirjoitukseen voi kirjoittaa lyhyen tekstin tai runon sekä laittaa koirasta valokuvan. Julkaisemme poisnukkuneiden gööttiystävien muistokirjoitukset veloituksetta.

 
Länsigöötanmaanpystykorvat ry