Ohjeita lehteen lähetettävälle aineistolle

Saamme lehteen paljon sähköpostia monenlaisista aiheista, ja lehden tekeminen on usein monimutkaisen palapelin koostamista. Luethan alla olevat ohjeet aineistolle, jotta lehden teko olisi mahdollisimman sujuvaa sekä toimitukselle että taittajalle. Jos jostain ohjeesta on kysymyksiä, laita sähköpostia lehtitoimikunnalle. Meille on lehden toimituksessa tärkeää, että tulokset ovat oikein ja niiden vierellä on hyvälaatuinen kuva oikeasta koirasta.
 
NÄYTTELY- JA HARRASTUSTULOKSET
 
goottitulokset [at] gmail.com
 
Pyydämme, ettei lehden sähköpostiin lähetetä virallisia näyttelytuloksia. Ne kerätään kootusti KoiraNetistä ja tulevat meille tulostoimittajan kautta. 
 
Kaikista lajeista julkaistaan vain hyväksytyt tulokset, paitsi agilitystä, josta julkaistaan luvat ja sertit. Jos kuitenkin haluat koirastasi kaikki tulokset lehteen, voit lähettää ne tulospostiin.
 
Tulokset, jotka pitää itse lähettää tulospostiin:
  • luokkanousut
  • pentunäyttelyiden tulokset
  • ulkomaisten näyttelyiden tulokset
  • RYP-, BIS- & KASV-sijoitukset
Ilmoituksessa tulee näkyä selkeästi päivämäärä, paikka, tuomari ja kaikkien osallistuneiden koirien tulokset. Emme julkaise yksittäisten koirien tuloksia.
 
 
LEHTEEN LÄHETETTÄVÄT KUVAT
 
goottilehti [at] gmail.com
 
Otamme vastaan kaikenlaisia hyvälaatuisia kuvia lehteen julkaistavaksi. Kuvat julkaistaan lehdessä mustavalkoisina. Lehden toimitus pidättää oikeuden olla julkaisematta sellaista kuvaa, joka on epätarkka, valottunut tai liian tumma. Pyydämme ystävällisesti lähettämään valokuvat valmiiksi mustavalkoisina! Kuvatiedoston tulee olla joko .jpg tai .png muotoinen.
 
Agilityyn, tokoon, rally-tokoon yms. harrastuslajeihin liittyvät kuvat sekä pentunäyttelyiden ja ulkomaisten näyttelyiden kuvat pyydetään lähettämään samassa sähköpostiviestissä kuin tulosilmotukset. Laitathan kuvatiedoston nimeksi jonkin tunnisteen, mitä lajia kuva koskee, esim. “Ryhmäkuva roturace 2017.jpg” tai “Erikoisen Hyvä Esimerkki paimennustesti 2017.jpg”.
 
Näyttelytuloksien yhteydessä julkaistaan kuva koirasta, joka on saavuttanut jonkin seuraavista tuloksista: ROP, VSP, SERT, CACIB ja jos tilaa on, VASERT, VACACIB, ROP- ja VSP-pentu. Jos lähetät meille sekä näyttelytuloksen että kuvan, laitathan ne samaan sähköpostiin. Kuvat tulee lähettää erillisinä kuvatiedostoina ja kuvan nimeksi tulee aina koiran koko nimi, esimerkiksi “Erikoisen Hyvä Esimerkki.jpg”. Lähetäthän koirastasi parhaimman mahdollisen mustavalkoisen näyttelykuvan!

Täytekuvat
 
Otamme mielellämme vastaan täytekuvia eri vuodenajoista ja tilanteista. Jos haluat ehdottaa valokuvaasi kansikuvaksi, kuvan pitää olla pystyasennossa. Muuten kuvien suunnalla ei ole väliä. Laitathan sähköpostin otsikoksi esim. ”Täytekuvia lehteen SYKSY”
 
Kuvien käyttöoikeus
 
Lähettämällä valokuvasi lehden sähköpostiin annat meille luvan käyttää kuvaasi lehdessä. Emme julkaise kuvaajan nimeä jokaisen kuvan kohdalla, mutta voimme mainita nimesi lehden sisäkannessa, jos omistat oikeuden lähettämiisi kuviin ja pyydät sitä erikseen. Ethän lähetä meille ilman lupaa toisen kuvaamia kuvia! Lähettämällä meille valokuviasi annat myös luvan muokata valokuvista mustavalkoiset versiot, jos lähetät kuvasi meille värikuvina. Lähtökohtaisesti pyydämme, että kuvat toimitetaan valmiiksi mustavalkoisina. Tarvittaessa rajaamme kuvia ulkoasuun paremmin sopivaksi.

 
ARTIKKELIT

Göötti-lehti ottaa vastaan juttuja gööteistä ja muista ajankohtaisista aiheista, jos ne sopivat lehden sisältöön. Toimitus valitsee julkaistavat artikkelit lehteen. Jos haluat kuviasi artikkeliin, lähetäthän ne erillisenä liitetiedostoina ja luet kuviin liittyvät ohjeet. Artikkeli eli “juttu” tulee toimittaa Word-tiedostona, jossa on käytetty fonttia Times New Roman ja fonttikokoa 12. Tiedoston nimeksi artikkelin otsikko. Muistathan mainita artikkelin kirjoittajan! Emme julkaise muualta kopioituja kirjoituksia ilman lähdetietoja.
 
 
MUISTOKIRJOITUKSET

Julkaisemme pyynnöstä muistokirjoituksen koirastasi. Muistokirjoitukseen voi kirjoittaa lyhyen tekstin tai runon ja laittaa koirasta valokuvan. Julkaisemme poisnukkuneiden gööttiystävien muistokirjoitukset veloituksetta.
 
Länsigöötanmaanpystykorvat ry